vispat smör och sparris tips
Sallad & grönsaker

VISPAT SMÖR & SPARRISTIPS

 

Jag brukar bara slänga in knippet med sparris i kylen när jag varit och handlat och den blir rätt fort hängig. Men så läste jag någonstans att man ska ställa sparrisen i kallt vatten för att få den att hålla längre. Man skär av en bit längst ner på sparrisen, ställer den i en glasburk eller liknande och förvarar i kylen. Sparrisen ska då hålla sig fin i upp till en vecka. Byt gärna ut vattnet varje dag.

 

 

Något som är väldigt gott till kokt eller grillad sparris är vispat smör. Du vet sånt där fluffigt smör man får på restaurang och att göra detta fluffiga smör är inte alls svårt. Det är väldigt festligt att spritsa upp smöret i små burkar eller i en liten skål och ställa på bordet.

 

VISPAT SMÖR

Du behöver 200 g smör, flingsalt, en kastrull, en bunke och en elvisp.

 

GÖR HÄR

Smält 50 g av smöret på låg värme.

Skär resten av smöret i kuber.

Häll över det smälta smöret i en bunke och vispa med elvisp.

Blanda ner smörkuber, lite i taget tills du får ett härligt, vitt, fluffigt smör.

Jag hade även i lite flingsalt under tiden jag vispade. Självklart kan man smaksätta smöret med tex citronskal eller färska örter om man vill. Supergott att lägga en klick på den ljumna sparrisen eller på en grillad köttbit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.