räkcoctail
FÖRRÄTTER

Räkcoctail med Mango och Edamamebönor

Räkcoctail med Mango och Edamamebönor

I Juni var vi på ett bröllop och blev serverade den godaste förrätten jag någonsin ätit. Har försökt göra en liknande variant men jag mins inte exakt vad det var i den och ingen aning om vad det var för dressing, men jag tycker att jag lyckats komma väldigt nära orginalet och det blev väldigt gott. Den vi blev serverade på bröllopet var toppad med en pilgrimsmussla men eftersom detta bara var ett test så hoppade jag över det, får bli nästa gång för denna goda räkcoctail med mango och edamamebönor kommer jag garanterat göra igen…

Räkcoctail med mango och edamamebönor – 4 portioner

1 mango

1 avocado

1/2 galiamelon

1/2 gurka

1/2 rödlök

100 g Edamamebönor (finns i frysdisken på Ica)

2 dl räkor

 

Dressing

1/2 chili

saften av 1 lime

1/2 msk korianderfrön

1/2 kruka koriander

1 stjälk citrongräs (finns att köpa i matbutiken)

salt & svartpeppar

 

Gör så här

Koka bönorna enligt anvisning på förpackningen.

Skala avocado, melon, mango och gurka och skär i tärningar.

Finhacka löken.

Tryck ut bönorna ur sitt skal.

Blanda allt i en skål och tillsätt räkorna.

Finhacka chili.

Blanda chili, limesaft, koriander och korianderfrön i en mixer.

Smaksätt med rivet citrongräs, salt och peppar.

Slå dressingen över räkorna och grönsakerna.

Häll upp i glas och servera.

Refills! seems be year you any