Sockerfritt

Arraksbollar Lchf

Tycker att det är väldigt roligt att exprimentera med Lchf bakning och denna gång gav jag mig på arraksbollar doppade i mörk choklad, toppade med hackade hasselnötter. Dem blev mer än godkända och smaken är ganska lik dammsugare även kallade punchrullar och jag kommer absolut göra dessa sockerfria arraksbollar igen.

Precis lagom med en Arraksboll á la Lchf till kaffet om man blir lite sugen…

Arraksbollar Lchf – ca 20 st

100 g smör (rumstempererat och mjukt)

3,5 dl mandelmjöl

1,5 dl hasselnötsmjöl

1 msk kakao

1 msk sukrin

1,5 – 2 msk arraksarom

 

Garnering

60-100 g mörk choklad (minst 70%)

hackade hasselnötter

 

Gör så här

Lägg fram smöret en stund innan du börjar baka så det är mjukt.

Blanda samtliga ingredienser till en jämn smet.

Ta i mer mjöl om det känns för löst.

Rulla bollar och lägg på en skärbräda.

Låt stå i kylen och stelna.

Hacka hasselnötterna.

Smält chokladen över ett vattenbad.

Doppa bollarna i den smälta chokladen med hjälp av en matsked och toppa med hasselnötter.

Förvara kallt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.