Arraksbollar Lchf
Tycker att det är väldigt roligt att exprimentera med Lchf bakning och denna gång gav jag mig på arraksbollar doppade i mörk choklad, toppade med hackade hasselnötter. Dem blev mer än godkända och smaken är ganska lik dammsugare även kallade punchrullar och jag kommer absolut göra dessa sockerfria arraksbollar igen.
Precis lagom med en Arraksboll á la Lchf till kaffet om man blir lite sugen…
Arraksbollar Lchf – ca 20 st
100 g smör (rumstempererat och mjukt)
3,5 dl mandelmjöl
1,5 dl hasselnötsmjöl
1 msk kakao
1 msk sukrin
1,5 – 2 msk arraksarom
Garnering
60-100 g mörk choklad (minst 70%)
hackade hasselnötter
Gör så här
Lägg fram smöret en stund innan du börjar baka så det är mjukt.
Blanda samtliga ingredienser till en jämn smet.
Ta i mer mjöl om det känns för löst.
Rulla bollar och lägg på en skärbräda.
Låt stå i kylen och stelna.
Hacka hasselnötterna.
Smält chokladen över ett vattenbad.
Doppa bollarna i den smälta chokladen med hjälp av en matsked och toppa med hasselnötter.
Förvara kallt.