Kyckling,  Mackor-Wrap-Quesedillas

Bruschetta med Grillad kyckling & Mozzarella

Finns väldigt mycket goda förrätter och många gånger skulle jag hellre villja ha förrätten större och äta den som en varmrätt så igår gjorde vi en egen variant på en matigare bruschetta till middag, Bruschetta med grillad kyckling och mozzarella och det blev så gott. Det här är lyx, jag föredrar verkligen en sådan här rätt framför en köttbit…

Bruschetta med grillad kyckling och mozzarella – för 2 personer

1 grillad kyckling

1 stort chiabattabröd eller lantbröd

10-15 coctailtomater

1/2 rödlök

ca 10 basilikablad

olivolja

1-2 vitlöksklyftor

salt & svartpeppar

1 mozzarella á 125 g

(balsamico)

 

Gör så här

Rensa kycklingen och skär den i bitar.

Dela tomaterna i bitar, hacka lök och basilika och blanda i en skål.

Ringla över olivolja och smaksätt med salt och peppar.

Rör om ordentligt och låt stå en stund.

Skiva brödet och stek i olivolja i en stekpanna.

Gnid den stekta ytan med en vitlöksklyfta.

Lägg på kyckling, tomatblandning och ringla över lite balsamico.

Servera med skivad mozzarella.


 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.