Kyckling med Currysås
Kyckling med Currysås
Kyckling med currysås och ris är en favorit och det är så enkelt att tillaga. Stekt kyckling kan lätt bli lite torr så jag brukar koka kycklingen i buljongvatten för då blir den väldigt mör och fin. Såsig mat brukar gå hem hos barnen och även denna rätt är uppskattad…
Kyckling med Currysås – 4 portioner
3 kycklingfileér
1 hönsbuljong tärning
Vatten
Currysås
3 msk smör
1 tsk curry
2 msk vetemjöl
5 dl vätska (mjölk, vatten eller grädde)
1 hönsbuljong tärning
Gör så här
Koka upp rikligt med vatten och tillsätt 1 buljongtärning.
Dela kycklingfileérna och lägg i det kokande vattnet och låt koka i ca 15-20 minuter eller tills köttet är genomkokt.
Smält smöret och tillsätt curry, låt fräsa ihop en stund.
Tillsätt mjölet och låt det fräsa ihop innan du häller på vätskan under omrörning.
Tillsätt 1 buljongtärning.
Låt puttra i ca 3-5 minuter.
Riv sedan kycklingen med en gaffel till lagom stora bitar och blanda ner i currysåsen.
Låt puttra ytterligare en stund.
Späd ut med lite vatten om såsen känns för tjock.
Server med ris och en grönsallad.