KYCKLING

Pasta med kyckling provencale

pasta med kyckling

Pasta med Kyckling Provencale

Vill du ha något enkelt, snabblagat och gott i kväll kan jag varmt rekommendera denna pastarätt med kyckling i en krämig sås med smak av vitlök, soltorkade tomater och provensalska örter. Vi åt detta till middag igår och barnen fullkomligt älskade det. Det här är en sån pastarätt som funkar lika bra en vanlig torsdagkväll med gurka, tomater och ett glas mjölk som en mysig fredagkväll med lite oliver, mozzarella, ruccola och ett glas vin. Sånna rätter gillar vi!

provencalska örter

Kyckling med Provencalska Örter – 4 portioner

4 kycklingfiléer

1/2 förpackning provensalska örter, frysta

5 soltorkade tomater i olja

2 vitlöksklyftor

1 burk cremefraiche – 2 dl

1 förpackning matlagningsgrädde – 2,5 dl

rivet skal av en citron

salt & svartpeppar

 

Gör så här

Sätt ugnen på 240 grader.

Dela kycklingfiléerna i tre bitar och stek dem så dem får lite färg.

Salta och peppra.

Lägg kycklingen i en ugnsform.

Blanda cremefraiche, matlagningsgrädde, pressad vitlök, provencalska örter, strimlade soltorkade tomater och rivet citronskal i en bunke.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Tillaga i ugnen i ca 20 minuter.

Rör om emellanåt så det inte bränns.

 

4 kommentarer

  • Hemma hos Andrea

   Hej Emma. Tycker absolut du ska göra denna enkla pastarätt, riktigt gott. Fatet är en av mina favoriter, älskar den! Är från märket Mateus och fick det i present för några år sedan. Finns i massa olika färger och storlekar, just den jag har är ett serveringsfat och den största storleken tror jag. Trevlig kväll/Andrea

 • Zsofia

  Den här var riktigt god. Även om jag körde med torkade kryddor istället för frysta och jag använt gräddfil istället för creme fraiche, det var den som jag hade hemma. Men enligt min erfarenhet creme fraiche och gräddfil går alldeles utmärkt att ersätta varandra med. Jag tror den största skillnaden är att creme fraiche innehåller betydligt mer fett. Men för övrigt är smaken rätt så lika. Det var som sagt uppskattad, av ungarna också! Jag körde såsen med stavmixer så inga tomater kunde upptäckas i större bitar 🙂

  • Hemma hos Andrea

   Hej. Vad smart att köra såsen med stavmixer, det ska jag göra näsa gång för jag brukar pilla bort tomaterna från barnens tallrikar. Tack för tipset 🙂
   Ha en fin dag//Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.