Havreflarn
Havreflarn
När jag bakade denna tunna och spröda kaka för första gången blev jag så förvånad över hur enkel den var att göra, det går verkligen på ett ögonblick att slänga ihop havreflarn.
Det är väldigt gott att servera havreflarn till vaniljglass och chokladsås och lägger man till några färska hallon har man en riktigt fin dessert…
Havreflarn – ca 35 stycken
100 g smör
3 dl havregryn
1 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör i en kastrull på svag värme.
Häll i havregryn och rör försiktigt så att alla gryn blir glansiga av smör.
Knäck ägget i bunken, häll i socker och vispa till en fluffig ljusgul smet.
Blanda mjöl och bakpulver i en kopp.
Häll mjölblandningen och havregrynen i äggsmeten och blanda försiktigt ihop med en sked.
Klicka ut smeten glest på plåten. Ca en tsk smet till varje kaka. Kakorna flyter ut ganska mycket så det räcker med 10-12 kakor på varje plåt.
Grädda havreflarnen mitt i ugnen i 6-7 minuter.
Ta ut plåten och låt kakorna svalna lite innan du lossar dem med en stekspade.