Potatis & rotfrukter

Ugnsrostade Rotfrukter

Ugnsrostade Rotfrukter

Rotfrukter rostade i ugnen är gott till allt och funkar både till fest och vardags. När jag gör ugnsrostade rotfrukter använder jag, potatis, palsternacka, morötter och rödbetor. Skulle kunna äta bara det toppat med flingsalt och en god sås. Kan passa på att tipsa om en riktigt god kall sås som består av endast 3 ingredienser, blanda cremefraiche, pressad vitlök och citronpeppar – klart! Den är jättegod och passar till det mesta, kött, kyckling, taco…

citronpeppar

Ugnsrostade Rotfrukter – 4 portioner

6 potatisar

6 morötter

4 palsternackor

8 rödbetor

Olivolja

Flingsalt

 

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och skiva rotfrukterna i ungefär lika stora bitar.

Lägg rotfrukterna på bakplåtspapper i en ugnsform.

Ringla över olivolja.

Tillaga mitt i ugnen i ca 40 minuter, rör om emellanåt.

Strö över flingsalt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.