FISK OCH SKALDJUR

Lax med Hollandaisesås

Lax med Hollandaisesås

Denna goda fiskrätt har blivit en riktig favorit hemma hos oss. Jag använde mig av frysta laxfileér och det är bara att lägga laxen att tina på morgonen sen är det bara att blanda ihop såsen och in i ugnen, superenkelt. Serverade laxen med potatisen vi fick från Hem-Ägg och den var jättegod.

Fryst dill eller frysta örter över lag är toppen att hemma i frysen. Till fiskpinnar brukar jag göra en egen sås som består av filmjölk och fryst dill, den är jättegod och påminner om den man fick i skolan när man var liten…

Lax med Hollandaisesås – 4 portioner

4 laxfileér

2 påsar Hollandaisesås + vätska och smör (se förpackning)

4 msk fryst dill

Rivet skal från en citron

 

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader.

Blanda såsen enligt förpackningen och tillsätt dill och citron.

Lägg laxen i en ugnsform och häll över såsen.

Grädda i ugnen i ca 20 minuter.

Servera med kokt potatis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.