FISK OCH SKALDJUR

Lax med Jordärtskockpuré

jordärtskockpuré

Lax med Jordärtskockpuré

Igår åt vi en fantastisk god middag, laxfilé med jordärtskockpuré, ugnsrostad blomkål och edamamebönor. Det är faktiskt första gången jag gör något överhuvudtaget med jordärtskockor och jag är väldigt nöjd med resultatet, det var jättegott och passar så bra till fisk.

Blomkålen penslade jag med olivolja och strödde över lite flingsalt och skjutsade in i ugnen i ca 20 minuter. Laxen marinerade jag i lime/olivolja/kött&grill och stekte i pannan och edamamebönorna kokade jag i lättsaltat vatten enligt instruktioner på förpackningen. En riktigt god och nyttig middag.

Jag är inget stort fan av mousserande vin men detta Italienska mousserande var riktigt gott, Sesto Senso Prosecco Extra Dry. Lagom torr, lagom söt med inslag av päron, melon, exotiska frukter och citrus. Passar både till fest och vardags och vi kommer absolut ha en flaska liggandes på kylning ifall man blir sugen på liten bubbel eller om det ska firas.

jordärtskockpuré

Jordärtskockpuré – 4 portioner

600 g jordärtskockor

2 vitlöksklyftor

2 msk smör

2 msk grädde

2 tsk citron

salt

svartpeppar

 

Gör så här

Skala och skölj jordärtskockorna.

Koka jordärtskockorna och vitlöksklyftorna i vatten tills dem är mjuka.

Blanda dem mjuka jordärtkockorna, vitlöksklyftorna, smör, grädde och citron med en stavmixer till en slät puré.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.