Omega 3-bröd
Omega 3-bröd
Min mamma gav mig receptet på ett jättegott omega 3-bröd, man bakar det med bikarbonat så det går jättefort att baka det och det gillar jag. Man blandar bara alla ingredienser i en bunke, häller i en form och gräddar i ugnen i ca 1 timme – klart! Det går även bra att frysa in brödet och det är gott att rosta i brödrosten.
Omega 3 bröd – 1 limpa
6 dl grahamsmjöl
0,5 dl rågkross
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl hackad mandel
1,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk salt
6 dl filmjölk
2 msk mörk sirap eller brödsirap
1 dl russin
0,5 dl pumpakärnor att strö över limpan
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en avlång form och strö på lite grahamsmjöl.
Rör ihop alla ingredienser i en skål och lägg smeten i formen.
Strö på pumpafrön och grädda längst ner i ugnen i ungefär en timme.
4 kommentarer
Johanna
MEH! Är inte det brödet som jag gav mamma? 😉 Johannabrödet!
Hemma hos Andrea
Det kan nog stämma och det säger ju verkligen vilket gott bröd det är när det rekommenderas vidare 😉 Jag får döpa om det till Johannas Limpa…
Johanna
Haha! Nejdå! Jag hade iofs inte russin i mitt, så det är Andrea Limpa! 😉 Saknar er!!! Gud så god mat du lagt upp, måste prova köttfärsbiffarna!!
Hemma hos Andrea
Och vi saknar dig…
Biffarna var jättegoda 🙂