Frukostbröd & pålägg

Nybakta Scones

scones

Nybakta Scones

Lördagmorgon, hela familjen ledig, kaffe och nybakta scones, mys! Det går väldigt snabbt att slänga ihop scones, det är få ingredienser och ingen jästid men man bör äta dem på en gång dem kommer ut ur ugnen för då är dem som godast.

scones

Scones 6-8 stycken

7-8 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

1 tsk salt

100 g smör

3 dl mjölk

 

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

Finfördela smöret med fingertopparna i mjölblandningen till en grynig massa.

Blanda ner mjölk och rör ihop till en deg.

Dela degen i 6-8 bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Platta ut dem litte och klipp ett kryss över bullen.

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

 

2 Comments

  • Karro

    Hjälp va gott scones är, jag och emil kan baka på kvällen och faktiskt äta det till middag en mysig fredag framför tv:n. Scones med extra saltat bregott, ost och te till and i´m in heaven 🙂

    • Hemma hos Andrea

      Jag håller med, bregott och ost ska det vara, mums… 🙂
      Och det är så gott med frukost till middag ibland, frukost är verkligen bästa målet om dagen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.