Okategoriserade

Mango & Ananas Salsa

Mango & Ananas Salsa

Precis som med avocado är det svårt med mango tycker jag, man vet aldrig om den är mogen eller övermogen och det är sällan jag hittar en som är bra så jag köpte faktiskt fryst mango till denna salsa och det funkar utmärkt.

Det här en riktigt fräsch sommarsalsa till allt grillat och jag blev så sugen häromdagen när jag såg anans på Coop, så stekt kycklingfilé med Mango & Ananas Salsa fick det bli. Har lite dålig erfarenhet av chili då jag haft i alldeles för mycket dem gånger jag använt mig av det, nästan på gränsen till att det inte går att äta så den fick utebli helt denna gång och det funkar lika bra, men gillar man lite hetta ska man absolut ha i chili, men man kan ju även minska mängden.

Mango & Ananas Salsa med stekt kycklingfilé.

Mango & Ananas Salsa

1 färsk mango eller 2 dl fryst

1 röd chilifrukt (eller mindre mängd, kan även uteslutas helt)

1/2 ananas

2 askar körsbärstomater

1 rödlök

2 limefrukter

1 knippa klippt gräslök

2 msk olivolja

2 krm salt

 

Gör så här

Tärna mango och ananas fint.

Hacka rödlök.

Dela tomaterna.

Kärna ur och finhacka chilin.

Klipp gräslöken smått.

Blanda allt i en skål, pressa över limejuice och vänd runt med olivolja och salt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.