Okategoriserade

Mandelplättar med Bärkeso

plättar

Mandelplättar med Bärkeso

Följer man Lchf så ingår inte vetemjöl i kosten, men det finns alternativ till vanligt mjöl och det är bla mandelmjöl så blir man sugen på plättar så får man göra på lchf vis, men det smakar inte som vanliga plättar bör tilläggas.

Eftersom Lchf kosten även utesluter socker så är det inte ok att äta sylt till plättarna, men då kan man istället blanda keso med tinade frysta bär, tex hallon och blåbär. Jag äger inget plättjärn så jag stekte plättarna i en stor stekpanna.

 

Mandelplättar

2 ägg

3/4 dl mandelmjöl

2 msk grädde

1 nypa salt

smör att steka i

 

Gör så här

Blanda alla ingredienser och rör om till en jämn smet.

Stek plättarna i rikligt med smör.

Servera med Bärkeso.

En kommentar

  • farmor

    Du har rätt många LCHF-recept? Det konceptet är inte lika ”hot” som innan. Samtliga vetenskapliga studier – över lång tid – bekräfter enstämmigt att den såkallade ”medelhavsdieten” är klart överlägsen allt annat, när det gäller att hålla sig frisk och sund upp i hög ålder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.