
Banan & Valnötsmuffins
Banan & Valnötsmuffins
Börjar bananerna bli bruna och tråkiga, släng dem inte utan gör Banan och Valnötsmuffins istället. Dem här muffinsarna slänger man ihop på nolltid och dem är jättegoda. Ett annat tips man kan göra när bananerna börjar se lite trista ut är att skiva upp dem i slantar, lägga i fryspåsar och frysa in och sen använda i smoothie.
Banan & Valnötsmuffins – 12 st
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
en nypa salt
1 dl strösocker
2 ägg
75 g smält smör
1 1/4 dl mjölk
2 stora mogna bananer
2 dl hackade valnötter
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Placera ut 12 muffinsformar på en plåt (jag använde stora muffinsformar)
Sikta ner mjöl, vaniljsocker, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke.
Tillsätt sockret.
Smält smöret.
Blanda det smälta smöret med ägg och mjölk.
Mosa bananerna till ett fint mos och blanda ner det i äggblandningen.
Gör en grop i mitten av de torra ingredienserna och tillsätt äggblandningen och valnötterna.
Rör samman med en gaffel till en ojämn smet.
Fördela smeten i formarna med en sked.
Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter tills muffinsen har höjt sig och fått en gyllenbrun färg.
Låt dem svalna på plåten i 5 minuter och flytta dem sedan till ett galler för att kallna.

6 kommentarer
farmor
Du har så många snitsiga tips och förslag till både ett och annat. Alltid lika roligt att titta in hos dig. You make my day. Kram
Hemma hos Andrea
You make my day, blir så glad när du kikat in och lämnat en kommentar =) Kramar i massor
Karro
Men åhhhh!!! Banan och valnöt är personligen den absolut bästa kombinationen när det kommer till muffins tycker jag, åt det i Thailand första gången och ända sedan dess så är jag frälst 🙂 Allt med nötter är en hit enligt mig dock 🙂 Kram
Hemma hos Andrea
Jag håller med, nötter är gott och kombinationen banan och valnöt slår allt!!! Kram kram
Zsofia
Den var jätte god. Fast jag gjorde lite ändringar. Istället för två bananer körde jag med en banan och tre rivna äpple. Och sen använde jag lite kanel också som smaksättning. Och tog bort den här 1 dl sockret helt. Jag tycker att det blev tillräckligt söt gott och väl utan det extra sockret, och det hade stor succé hos barnen också. Så om någon vill minska lite socker intaget så kan jag rekommendera med gott samvete att ta bort sockret från receptet. Frukten är tillräckligt söta ändå.
Hemma hos Andrea
Hej! Tack för tipset, det ska jag absolut testa – blir ju en perfekt mellismuffins! Trevlig kväll/Andrea