Bullar & muffins

Banan & Valnötsmuffins

banan muffins

Banan & Valnötsmuffins

Börjar bananerna bli bruna och tråkiga, släng dem inte utan gör Banan och Valnötsmuffins istället. Dem här muffinsarna slänger man ihop på nolltid och dem är jättegoda. Ett annat tips man kan göra när bananerna börjar se lite trista ut är att skiva upp dem i slantar, lägga i fryspåsar och frysa in och sen använda i smoothie.

bananmuffin

Banan & Valnötsmuffins – 12 st

4 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1/2 tsk bikarbonat

en nypa salt

1 dl strösocker

2 ägg

75 g smält smör

1 1/4 dl mjölk

2 stora mogna bananer

2 dl hackade valnötter

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Placera ut 12 muffinsformar på en plåt (jag använde stora muffinsformar)

Sikta ner mjöl, vaniljsocker, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke.

Tillsätt sockret.

Smält smöret.

Blanda det smälta smöret med ägg och mjölk.

Mosa bananerna till ett fint mos och blanda ner det i äggblandningen.

Gör en grop i mitten av de torra ingredienserna och tillsätt äggblandningen och valnötterna.

Rör samman med en gaffel till en ojämn smet.

Fördela smeten i formarna med en sked.

Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter tills muffinsen har höjt sig och fått en gyllenbrun färg.

Låt dem svalna på plåten i 5 minuter och flytta dem sedan till ett galler för att kallna.

bananmuffin

6 Comments

  • farmor

    Du har så många snitsiga tips och förslag till både ett och annat. Alltid lika roligt att titta in hos dig. You make my day. Kram

  • Karro

    Men åhhhh!!! Banan och valnöt är personligen den absolut bästa kombinationen när det kommer till muffins tycker jag, åt det i Thailand första gången och ända sedan dess så är jag frälst 🙂 Allt med nötter är en hit enligt mig dock 🙂 Kram

  • Zsofia

    Den var jätte god. Fast jag gjorde lite ändringar. Istället för två bananer körde jag med en banan och tre rivna äpple. Och sen använde jag lite kanel också som smaksättning. Och tog bort den här 1 dl sockret helt. Jag tycker att det blev tillräckligt söt gott och väl utan det extra sockret, och det hade stor succé hos barnen också. Så om någon vill minska lite socker intaget så kan jag rekommendera med gott samvete att ta bort sockret från receptet. Frukten är tillräckligt söta ändå.

    • Hemma hos Andrea

      Hej! Tack för tipset, det ska jag absolut testa – blir ju en perfekt mellismuffins! Trevlig kväll/Andrea

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.