Köttfärssoppa
Köttfärssoppa
Väldigt uppskattad av dem små, enkel och god köttfärssoppa med potatis, morötter och paprika. Skivar man potatisen och morötterna i mindre bitar så är det inte så lång koktid, så det går faktiskt väldigt snabbt att göra denna köttfärssoppa…
När det är kallt ute är det extra gott med en värmande soppa och ett gott knäckebröd med ost till är pricken över i:et…
Köttfärssoppa – ca 4 portioner
500 g nötfärs
1 gul lök
500 g passerade tomater
10 dl vatten
4 msk konc kalvfond
1 grönsaksbuljong
2 vitlöksklyftor
6 potatisar
3 morötter
1 gul paprika
Paprikapulver
Gör så här
Hacka löken och fräs i en kastrull med olivolja så att den blir mjuk och blank.
Tillsätt köttfärs och bryn den tills den är klar.
Pressa i vitlök.
Tillsätt vatten, fond, krossade tomater och buljongtärning.
Koka upp.
Skala och skiva potatis och morötter och lägg ner i soppan.
Låt puttra tills grönsakerna är genomkokta.
Smaka av med lite paprikapulver.
Tillsätt skivad paprika precis innan servering.