Sallad & grönsaker

Tzatziki

TzatzikiTzatziki

Det är väldigt enkelt att göra egen tzatziki, det enda man behöver är yoghurt, vitlök, gurka, salt och svartpeppar. Tzatziki är ett perfekt tillbehör till både, kyckling, kött, pajer och sallader och det hör sommaren till tycker jag.

Jag använder turkisk mezeyoghurt när jag gör tzatziki men vill man ha en lite magrare sås så kan man använda vanlig naturell yoghurt men då får man sila yoghurten först så att tzatzikin inte blir så rinnig, man kan då lägga ett kaffefilter i en sil och låta vätskan rinna av innan man blandar alla ingredienser.

Längtar till sommaren – Grillat & Tzatziki…

Tzatziki

Tzatziki

2 dl turkisk meze matyoghurt

1 vitlöksklyfta, pressad

1/2 gurka

1/2 tsk salt

1/2 krm svartpeppar

 

Gör så här

Riv gurkan grovt i ett rivgärn.

Lägg gurkan på hushållspapper och strö över salt.

Låt ligga i ca 15 minuter.

Pressa ur vätskan ur gurkan.

Blanda samtliga ingredienser.

 

3 kommentarer

 • farmor

  Vem längtar inte till vår och sommer. Men här är det snöstorm på gång. I kväll fixar jag coleslaw till dina goda färsbiffar. Har du något gott LCHF kakrecept. Eric är utled på mina mer eller mindre misslyckade skapelser med stevia, sukrin och mandelmjöl. Jag får inte till rätt smak och konsistens på ”skiten”. Du som är så kreativ vet säkert råd. Please. Kram från din farmor.

  • Hemma hos Andrea

   Haha, nä det är inte så enkelt att få till det utan socker men är det något av lchf sötsakerna som jag faktiskt tyckt vart väldigt gott är det Arraksbollar. Dem är i och för sig doppade i mörk choklad och den innehåller ju lite socker så det beror på hur strikt Lchf han äter men Recept hittar du här… https://hemmahosandrea.se/2012/11/12/arraksbollar-lchf/

   Snöstorm!! Här också, brrrr kallt och blåsigt… Nu vill vi ha vår!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.