Kärleksmums
Kärleksmums
Denna goda kaka har många olika namn, kärleksmums, snoddas, chokladrutor, mockarutor, listan kan göras lång men jag är inte bekant med någon utav dem namnen utan för mig mig är detta en kaffetant. Fråga mig inte varför men det är det namnet jag är uppväxt med och mamma gjorde den godaste kaffetanten. Vad den än må heta så är den otroligt god och väldigt enkel att göra och en perfekt kaka att baka när barnen ska hjälpa till, det ska blandas, det ska vispas och det ska hällas, inga svåra moment alls…
Jag tycker att denna kaka är godast när man toppar den med kokosflingor men man kan även strö över karamellströssel om man föredrar det, brukar vara uppskattat av dem mindre…
Kärleksmums
Botten
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk siktad kakao
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa socker och ägg i en bunke.
Smält smöret och blanda i mjölken.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll sedan ner i äggsmeten.
Tillsätt smör och mjölk och rör om till en jämn smet.
Häll smeten i en ugnsform med bakplåtspapper (den jag använde är ca 32 x 23 cm).
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter.
Ta ut kakan när den är klar och låt svalna.
När kakan svalnat gör då glasyren.
Glasyr
75 g smör
2 msk kallt kaffe
3 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
Garnering
Kokosflingor
Gör så här
Smält smöret till glasyren.
Tillsätt övriga ingredienser.
Bred glasyren över kakan.
Strö över rikligt med kokosflingor och skär kakan i rutor.