EFTERRÄTTER

Kärleksmums

kärleksmums

Kärleksmums

Denna goda kaka har många olika namn, kärleksmums, snoddas, chokladrutor, mockarutor, listan kan göras lång men jag är inte bekant med någon utav dem namnen utan för mig mig är detta en kaffetant. Fråga mig inte varför men det är det namnet jag är uppväxt med och mamma gjorde den godaste kaffetanten. Vad den än må heta så är den otroligt god och väldigt enkel att göra och en perfekt kaka att baka när barnen ska hjälpa till, det ska blandas, det ska vispas och det ska hällas, inga svåra moment alls…

Jag tycker att denna kaka är godast när man toppar den med kokosflingor men man kan även strö över karamellströssel om man föredrar det, brukar vara uppskattat av dem mindre…

kärleksmums

Kärleksmums

Botten

150 g smör

2 ägg

3 dl socker

2 tsk vaniljsocker

2 msk siktad kakao

4,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1,5 dl mjölk

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa socker och ägg i en bunke.

Smält smöret och blanda i mjölken.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll sedan ner i äggsmeten.

Tillsätt smör och mjölk och rör om till en jämn smet.

Häll smeten i en ugnsform med bakplåtspapper (den jag använde är ca 32 x 23 cm).

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter.

Ta ut kakan när den är klar och låt svalna.

När kakan svalnat gör då glasyren.

 

Glasyr

75 g smör

2 msk kallt kaffe

3 msk siktad kakao

2 tsk vaniljsocker

3,5 dl florsocker

 

Garnering

Kokosflingor

 

Gör så här

Smält smöret till glasyren.

Tillsätt övriga ingredienser.

Bred glasyren över kakan.

Strö över rikligt med kokosflingor och skär kakan i rutor.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.