Bulgur/Couscous/Quinoa/Ris

Bulgursallad med Lax & Pepparrotsås

bulgur

Bulgursallad med Lax & Pepparrotsås

Denna smakrika bulgursallad slänger man ihop på nolltid och den är så god och kan dessutom förberedas långt innan maten ska serveras om man tex ska ha gäster eller till en buffé. En perfekt sommarsallad till allt grillat – passar både till kyckling, kött och fisk och här serverade jag den tillsammans med stekt laxfilé och en kall cremefraichesås med smak av pepparrot.

Marinerade laxen i kött & grillkrydda, olivolja och lime och ni bara måste testa denna goda marinad som gör laxen otroligt saftig och god. Recept på bästa laxmarinaden hittar ni här…

Cremefraichesåsen är riktigt enkel och innehåller endast tre ingredienser, 1 burk lätt cremefraiche, 2 msk riven färsk pepparrot och lite salt. Blanda allt – klart!

bulgur

Bulgursallad – 4 portioner

2 portioner bulgur

1/2 grönsaksbuljongtärning

75 g fetaost

4 soltorkade tomater

20 oliver utan kärnor

Några bitar inlagd kronärtskocka (jag använde Fontana, den är väldigt god och smakrik)

2 msk pinjenötter

Några nävar blandsallad

Svartpeppar

 

Gör så här

Koka bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen. Jag brukar lägga i grönsaksbuljong i vattnet för det ger en god smak.

Skölj salladen.

Smula fetaosten.

Skiva soltorkade tomater, oliver och kronärtskocka i mindre bitar.

Rosta pinjenötterna hastigt i en varm stekpanna.

Blanda samtliga ingredienser och rör om ordentligt.

Smaka av med lite svartpeppar.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.