Kokoskakor med Hallonsylt
Kokoskakor med Hallonsylt
Bestämde mig för att göra kokoskakor med hallonsylt men receptet innehöll 6 dl kokosflingor och jag hade använt upp all min kokos till kärleksmumsen jag bakade förra veckan så jag hade endast 1,5 dl kokos kvar. Så det blev till att halvera receptet och sen byta ut 1,5 dl kokos mot 1,5 dl hasselnötsmjöl, chansning!
Hur blev dem då? Jo, dem blev riktigt goda, en blandning mellan kokostopp, nötkaka och syltkaka, lite seg, men samtidigt krispig. Originalreceptet kommer från Bakat & gott, en ny mat och baktidning som har premiär nästa vecka och receptet hittade jag på Facebooksidan.
Kokoskakor med Hallonsylt
1,5 dl kokos
1,5 dl hasselnötsmjöl
1 ägg
1 dl socker
Hallonsylt
Pärlsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda kokosflingor, hasselnötsmjöl, ägg och socker i en bunke.
Rulla små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Platta till kakorna lite och gör en liten grop med fingret.
Häll lite sylt i gropen och strö över lite pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.