SMÅKAKOR

Kokoskakor med Hallonsylt

kokoskaka

Kokoskakor med Hallonsylt

Bestämde mig för att göra kokoskakor med hallonsylt men receptet innehöll 6 dl kokosflingor och jag hade använt upp all min kokos till kärleksmumsen jag bakade förra veckan så jag hade endast 1,5 dl kokos kvar. Så det blev till att halvera receptet och sen byta ut 1,5 dl kokos mot 1,5 dl hasselnötsmjöl, chansning!

Hur blev dem då? Jo, dem blev riktigt goda, en blandning mellan kokostopp, nötkaka och syltkaka, lite seg, men samtidigt krispig. Originalreceptet kommer från Bakat & gott, en ny mat och baktidning som har premiär nästa vecka och receptet hittade jag på Facebooksidan.

kokoskaka

Kokoskakor med Hallonsylt

1,5 dl kokos

1,5 dl hasselnötsmjöl

1 ägg

1 dl socker

Hallonsylt

Pärlsocker

 

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader.

Blanda kokosflingor, hasselnötsmjöl, ägg och socker i en bunke.

Rulla små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Platta till kakorna lite och gör en liten grop med fingret.

Häll lite sylt i gropen och strö över lite pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.