Dubbla Maränger med Moccagrädde & Chokladkräm
Dubbla Maränger med Moccagrädde & Chokladkräm
Kaffe, choklad och maräng – kan det bli bättre! Söta små maränger pudrade med kakao, fyllda med moccagrädde och chokladkräm. Godare tillbehör till kaffet får man leta efter…
Det är en del moment men väldigt enkla sådana, inga svårigheter överhuvudtaget men det är en del väntan. Moccagrädden ska gärna stå några timmar i kylen, marängerna ska gräddas och sedan svalna och chokladkrämen ska även den stå och dra sig i en timme så börja i rätt ordning – moccagrädde – maräng – chokladkräm…
Dubbla maränger med Moccagrädde och Chokladkräm…
Moccagrädde
1 tsk pulverkaffe
1,5 dl vispgrädde
2 msk florsocker
Gör så här
Blanda grädde och pulverkaffe och ställ in i kylen några timmar.
(när den stått i några timmar ska den vispas upp tillsammans med florsocker)
Börja med marängerna.
Maränger – ca 60 st
3 äggvitor
2 dl socker
1 tsk kakao
Gör så här
Sätt ugnen på 100 grader.
Vispa äggvitorna till ett fast skum.
Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank marängsmet.
Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut 60 små ganska låga maränger på bakplåtar med bakplåtspapper.
Sikta över kakao.
Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme.
Stäng av ugnen och låt marängerna stå och svalna i ugnen.
Börja med chokladkrämen.
Chokladkräm
3 msk vispgrädde
40 g mörk choklad
0,5 msk smör
Gör så här
Koka upp grädde i en kastrull.
Hacka chokladen och lägg i en skål.
Häll den varma grädden över chokladen och rör om tills chokladen smält.
Rör i smör.
Låt chokladkrämen stå i rumstemperatur i ca 1 timme för att stelna lite.
Dubbla Maränger med Moccagrädde & Chokladkräm
Gör nu klar moccagrädden genom att vispa upp kaffegrädden tillsammans med florsocker.
Lägg ihop marängerna två och två med chokladkräm och moccagrädde emellan.
2 kommentarer
farmor
Åh! Nej! Så frestande. Tyvärr inte möjligt för mig att genast ge mig i kast med detta läckra bakverk av solidaritet med stackars Eric.Men Arraks-bullarna blev riktigt goda. Så vi är inte helt lottlösa.
Hemma hos Andrea
Visst är arraksbollarna goda!!! Kul!