Småkakor

Kolasnittar med Hasselnötter Maräng & Choklad

kolasnittar

Kolasnittar med Hasselnötter Maräng & Choklad

Det är så enkelt att göra kolasnittar och det är en väldigt god, knaprig och samtidigt lite seg kaka – jag älskar den! Jag gjorde ett försök till Amerikan Cookies häromdagen men dem blev inget vidare så jag gjorde kolasnittar med hasselnötter, maränger och ljus choklad istället.

Gjorde en deg och delade den i två och smaksatte den ena degen med hackade hasselnötter och den andra med chokladknappar och minimaränger, båda blev väldigt goda. Minimaränger hittar man vid glasstillbehören och chokladknappar finns både i ljus, mörk och vit choklad och finns bland bakprodukterna…

kolasnittar

Kolasnittar

100 g mjukt smör

1 dl socker

2 msk sirap

2,25 dl vetemjöl

1/2 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

1 dl hasselnötter utan skal, finhackade

1/2 dl chokladknappar

1/2 dl minimaränger

 

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör, socker och sirap krämigt.

Blanda mjöl, bikarbonat och vaniljsocker och vänd ner i smeten.

Dela degen i två lika stora bitar.

Tillsätt hackade hasselnötter i den ena degen och maränger och chokladknappar i den andra.

Rulla till två längder och platta till på bakplåtspapper.

Grädda i ca15 minuter.

Skär längderna i bitar innan dem svalnar helt.

Låt svalna på plåten.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.