Köttfärsoppa
Köttfärsoppa
Det blir en hel del köttfärsås med pasta hemma hos oss, dels för att det går snabbt att tillaga, alla tycker om det och det som blir över är perfekt som matlåda. En annan köttfärsrätt som fyller alla dessa krav är köttfärsoppa. Använde mig av det vi hade hemma, lite färskpotatis, morötter och lök, passerade tomater, tomatketchup, buljong och fick till en superenkel och god köttfärsoppa…
Köttfärsoppa – ca 4 portioner
400 g köttfärs
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
4 små morötter
250 g färskpotatis
2 msk ketchup
500 g passerade tomater
2 köttbuljongtärningar
salt
Gör så här
Fräs köttfärsen i smör i en stor kastrull.
Hacka löken och blanda ner den i köttfärsen.
Pressa i vitlök och smula ner buljongtärningarna.
Skala och skiva morötterna i slantar.
Skölj och skiva potatisen.
Lägg ner morötter och potatis i kastrullen och låt fräsa med köttfärsen i några minuter.
Tillsätt ketchup, passerade tomater och vatten.
Låt småkoka tills potatisen är genomkokt.
Smaka av med salt.