EFTERRÄTTER

Knäckig Äppelpaj

äppelpaj

äppleKnäckig Äppelpaj

Det här är en riktigt god äppelpaj med ett knäckigt skal och en mild smak av kanel. Jag tycker att äppelpaj är godast när den serveras lite ljummen tillsammans med en kula vaniljglass.

Jag har jättesöta små pajformer som är köpta på Lagerhause och är perfekta att göra små portionspajer i så antingen kan man göra sex mindre pajer eller en stor paj av detta recept.

äppelpaj

Knäckig Äppelpaj – 6 portioner

6 äpplen

150 g smör

1,5 dl socker

3 dl havregryn

1,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

0,5 dl ljus sirap

2 msk mjölk

Kanel

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Skala, kärna ur och skiva äpplena.

Lägg i en smord form.

Strö över lite kanel på äppelskivorna.

Smält smöret i en kastrull.

Dra kastrullen från plattan och blanda i socker, havregryn, vetemjöl, bakpulver, sirap och mjölk.

Fördela smeten över äpplena.

Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Servera med vaniljsås eller glass.

äppelpaj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.