BRÖD

Friggs majskakor med Superfrö

imageFriggs majskakor 3Friggs majskakor 5Friggs majskakor, hallonsmoothieFriggs majskaka med avokado och chiliFriggs majskakor chiafrö och havssalt
Det här inlägget är ett samarbete med Friggs.

Jag har tipsat er om dessa tunna majskakor från Friggs tidigare för jag tycker de är helt fantastiska och har alltid minst ett paket hemma. Att få göra ett samarbete tillsammans med Friggs känns verkligen jätteroligt.

Ni har säkert uppmärksammat dessa färgglada förpackningar i butik men tagit dem för riskakor. Men icke, de innehåller inget ris överhuvudtaget utan är nämligen gjorda på majs. Låt mig presentera MAJSKAKAN!!! För detta är alltså en majskaka och inget annat. Helt risfri och innehåller endast naturliga ingredienser.

Tidigare innehöll Friggs majskakor en liten del ris (ca 8%) men nu är produkten ändrad och riset har uteslutits helt. Varken smak, näringsinnehåll eller kalorier ändrades utan produkten har bara uppdaterats. Alla Friggs nya majskakor har en symbol på framsidan som tydligt visar att de innehåller majs.


Friggs majskakorFriggs majskakor 4IMG_1606Friggs te

Friggs majskakor är tunna och spröda och i serien Superfrö finns det flera olika smaker. Du hittar spännande kombinationer så som Hampafrö & svartpeppar, Chiafrö & Havssalt, Amarant & Örtsalt samt Linfrö & Rosmarin. Smakerna på majskakorna är ganska diskreta men man anar dem olika örterna och kryddorna och de är jättegoda allihopa.

Majskakorna är helt klart en favorit här hemma, jag äter dem både till frukost och mellanmål och barnen älskar dem. De påminner lite om popcorn i smaken så man kan ju förstå att dem är poppis. Det är perfekt att ha ett gäng i väskan när energin behöver fyllas på under eftermiddagen och dem är lika goda naturella som med pålägg. Min personliga favorit är Chiafrö & Havssalt med tunt skivad avokado, chiliflakes och flingsalt. Den kombinationen är oslagbar och med ett kokt ägg på sidan om, en kopp kaffe eller te och en fräsch smoothie är min morgon komplett. När barnen får välja blir det hushållsost, gurka och paprika.

Friggs majskaka med banan, kanel, dadlar och valnötterFriffs majskaka med keso, örtsalt, morotsspiraler och edamamebönor

Andra goda kombinationer jag gillar till min majskaka

  • Keso med örtsalt, morotsspiraler och edamamebönor. Det perfekta mellanmålet, keso mättar bra och edamamebönorna är rika på protein.
  • Keso med jordgubbar och groddar är en favorit.
  • Banan, lite kanel, hackade dadlar och valnötter är en annan kombination som är riktigt god.
  • Tunt skivad mango och färska hallon smakar väldigt fräscht och känns somrigt och lyxigt.
  • Nötsmör är också gott ovanpå majskakan (men det kan jag knappt ha hemma för det slutar alltid med att jag går och äter direkt ur burken).
  • Kokt ägg med flingsalt och krasse, dill eller persilja.
  • Guacamole

Friggs majskaka med mango och hallonFriggs majskaka ekologisk

Utöver de tunna majskakorna med superfrö finns det också en ekologisk tunn majskaka, den har ett fyrkantigt format och innehåller 99% ekologisk majs och 1% salt. Har du missat minimajskakorna doppade i mörk choklad måste du testa, dem är riktigt goda till en kopp kaffe. I sortimentet hittar du även bars, olika sorters te, riskakor, knäcke, kosttillskott, supermat och juicer. Kika in på Friggs hemsida för mer information om sortimentet.


friggs majskakor med mörk chokladFriggs Raw Bar

Detta inlägg är ett samarbete med Friggs.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.