
Marängbotten
Marängbotten
Såg på Halv Åtta Hos Mig i veckan och en av deltagarna bjöd på marängtårta och jag blev väldigt imponerad av den fina marängbottnen han gjorde, istället för att bara göra en rund, platt maräng så gjorde han små toppiga maränger runt om hela botten så att det blev som en fin kant runt om hela marängen.
Så igår kväll blev det marängtillverkning i mitt kök och den smeten som blev över efter att jag dekorerat marängbotten gjorde jag några små maränger på sidan om som man sen kan toppa tårtan med. Vad ska vi fylla denna fina marängbotten med då, det lutar åt en marängsvisstårta med bär, glass, grädde och chokladsås.
Marängbotten
4 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk ättikssprit
1 msk majsstärkelse
Gör så här
Sätt ugnen på 140 grader.
Vispa äggvitorna till styvt skum.
Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en tjock och seg smet.
Vänd ner ättikssprit och majsstärkelse.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Rita en cirkel på bakplåtspappret efter tex ett tårtfat så du vet hur stor maräng du ska göra.
Fördela ca hälften av smeten i cirkeln.
Lägg resterande smet i en sprits och gör små toppiga maränger längs kanterna på marängbotten.
Blir det smet över kan man göra små maränger på sidan om cirkeln.
Grädda marängen mitt i ugnen i ca 1 timme.
Stäng av värmen och låt marängen eftertorka i ugnen i minst 3 timmar, gärna över natten.

