Tårtor & desserter

Marängsvisstårta

marängsvisstårtamaräng

Marängsvisstårta

Nu är tårtfatet invigt, marängbotten fylld och det blev en marängsvisstårta med vaniljglass, vispad grädde, hallon och blåbär, banan, krossad daim och chokladsås, en riktig sockerbomb. Lite väl sött för min smak faktiskt så nästa gång hoppar jag nog över daimen och serverar chokladsåsen på sidan om. Jag använde mig av frysta hallon och blåbär och jag tycker det är gott när bären fortfarande är lite frysta, men det är en smaksak. Denna marängtårta fyller man med det man gillar och jag använde ca 1/2 liter vaniljglass, ca 2 dl grädde, 2 bananer, 5 dl frysta bär, 1 daim och lite färdig chokladsås.

maräng

Marängsvisstårta – ca 8 portioner

Marängbotten

4 äggvitor

2 dl strösocker

1 tsk ättikssprit

1 msk majsstärkelse

 

Gör så här

Sätt ugnen på 140 grader.

Vispa äggvitorna till styvt skum.

Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en tjock och seg smet.

Vänd ner ättikssprit och majsstärkelse.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.

Rita en cirkel på bakplåtspappret efter tex ett tårtfat så du vet hur stor maräng du ska göra.

Fördela ca hälften av smeten i cirkeln.

Lägg resterande smet i en sprits och gör små toppiga maränger längs kanterna på marängbotten.

Blir det smet över kan man göra små maränger på sidan om cirkeln.

Grädda marängen mitt i ugnen i ca 1 timme.

Stäng av värmen och låt marängen eftertorka i ugnen i minst 3 timmar, gärna över natten.

 

Fyllning

1/2 liter vaniljglass

2 dl grädde (med lite socker i)

5 dl frysta bär

2 bananer

1 daim

chokladsås

 

Gör så här

Varva alla ingredienser i marängbotten.

Servera på en gång.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.