Pannacotta & chokladmousse

Baileyspannacotta med Daimkross

pannacotta

Baileyspannacotta med Daimkross

Om jag endast fick äta en dessert i resten av mitt liv skulle jag utan tvekan välja denna gudomligt goda Baileyspannacotta med daimkross, det är bland det godaste jag ätit i dessertväg…

Pannacotta är väldigt enkelt att göra och den ska förberedas minst fem timmar innan servering så det är en perfekt dessert om man ska ha bjudning eftersom man kan göra pannacottan klar redan dagen innan och bara tillsätta krossad daim precis innan servering…

pannacotta

Baileyspannacotta med Daimkross 4-6 portioner

4 dl grädde

3 msk socker

2 krm äkta vaniljpulver

1 dl Baileys

2 gelatinblad

1 daim á 50 g

 

Gör så här

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.

Koka upp grädden, socker, vaniljpulver och baileys i en kastrull.

Låt sjuda i någon minut, men vispa hela tiden så att det inte bränns vid i botten.

Krama ur vattnet ur gelatinbladen.

Ta kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladen, rör tills gelatinbladen lösts upp helt.

Häll upp i portionsglas, täck med plastfolie och ställ in i kylen i minst fem timmar.

Toppa pannacottan med krossad daim precis innan servering.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.