Rostad Hel Färskpotatis
Rostad Hel Färskpotatis
Färskpotatis hör sommaren till och man kan göra väldigt mycket med potatis, man kan koka, steka, gratäng och man kan rosta den. Här är ett recept på rostad färskpotatis marinerad i honung, soja, olivolja och salt…
Rostad Färskpotatis
Ca 1 kg färskpotatis
1 msk soya
1 msk olivolja
1/2 msk flytande honung
flingsalt
Toppa med röd lök och klippt gräslök
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Tvätta potatisen och lägg i en ugnsfast form.
Blanda soya, olivolja och honung i en skål.
Häll marinaden över potatisen och blanda väl.
Strö över flingsalt.
Tillaga mitt i ugnen i ca 40-45 minuter.
Rör om emellanåt så att potatisen inte bränns.
Toppa med röd lök och klippt gräslök.
5 kommentarer
Malin
Det såg ju så himla gott ut o göra som en marinad på potatisen. Bra tips då jag tröttnat lite på hederliga klyftpotater med salt o krydda. Ska iaf prova dessa i helgen:) Måste väl funka gott med kött till va?
Kram!
Johanna
MEN HUR GOTT!!! Mummmaa duktig du är!
Karro
Håller med dom andra…ser galet gott ut 🙂
Hemma hos Andrea
Vad roligt 🙂 Bev tipsad om detta av min kollega Malin och hon i sin tur hade blivit tipsad av sin mamma och visst var det gott!
farmor
Så många bra tips man får av dig. Ska snarast ge mig till Coop och samla på mig lite nypotatis (modell mindre) och impa på mina middagsgäster. Kram.