Okategoriserade

Bulgursallad med Räkor

bulgursallad

Bulgursallad med Räkor

Man kan göra matiga sallader på många olika sätt, man kan använda pasta, couscous eller bulgur som bas, tillsätta kyckling, räkor, skinka eller tonfisk och massa goda grönsaker. Denna sallad består av bulgur, räkor, fetaost, soltorkade tomater, körsbärstomater, oliver, gurka och blandsallad. Den enda smaksättningen jag har i denna bulgursallad är lite olja från dem soltorkade tomaterna, salt och svartpeppar samt lite pressad citron över räkorna. Kan rekommendera Ridderheims soltorkade tomater, dem ligger i en olja smaksatt med örter och passar utmärkt att smaksätta pasta och bulgur med. Jag köper handskalade räkor och det är verkligen värt att betala lite mer för att få fina, goda räkor, skillnaden på smaken och konsistensen är stor.

bulgursallad

Bulgursallad med Räkor

Koka bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen och låt svalna något.

Skiva några soltorkade tomater och blanda ner i bulgurn tillsammans med lite av oljan som tomaterna ligger i.

Smaka av med salt och svartpeppar

Blanda även ner lite fetaost, körsbärstomater och oliver.

Lägg lite blandsallad på en tallrik och häll över bulgursalladen, toppa med handskalade räkor, lite gurka, en halv avocado och en citronskiva.

bulgursallad

4 kommentarer

 • farmor

  Håller helt med! Köper också alltid handskalade räkor i fiskboden här i Lomma Hamn. Enkelt och bra att ha till hands och förvandlar snabbt en vardagsrätt till ”festmat”. T ex i botten på sopptallriken eller en ”näve” slängt över en ostomlett. Lite lyx är aldrig fel tycker din farmor.

 • Zsofia

  Det var gott. Istället för oliver har jag använt ”tapenade av svarta oliver” och det har jag inte ångrat en sekund. Det var riktigt gott och dessutom ungarna inte upptäckte att det var oliver så det var inget att peta ut på tallrikens kant 🙂

  • Hemma hos Andrea

   Åhhh älskar tapenade men jag har aldrig använt det i mat utan endast som tilltugg på små kex. Det måste testas! Min yngsta älskar oliver 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.