
Äppelkaka med Mandelmassa
Äppelkaka med Mandelmassa
En riktigt saftig äppelkaka! Kakan är toppad med mandelflarn och pärlsocker och i smeten gömmer sig riven mandelmassa och skivade äppelbitar med smak av kanel och kardemumma. God att äta precis som den är…
Äppelkaka med Mandelmassa
200 g mjukt smör
2,5 dl strösocker
3 ägg
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
1oo g riven mandelmassa
3 äpplen
kanel, kardemumma och strösocker till äppelklyftorna
pärlsocker
mandelflarn
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa det mjuka smöret med socker.
Tillsätt äggen.
Blanda mjöl och bakpulver i en skål och blanda ner i smeten.
Tillsätt mjölken.
Riv mandelmassan grovt och rör ner i smeten.
Smöra en form och strö den med ströbröd.
Skala och skiva äpplena och strö över socker, kanel och kardemumma.
Häll smeten i formen och tryck ner äppelklyftorna.
Toppa med mandelflarn och pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.

2 kommentarer
farmor
Jag är såååååååååååååååå svag för mandelmassa. Brukar äta upp hälften när det är tid för julgodis; dessvärre. Jag ska verkligen pröva denna nu när det finns så härliga smakrika svenska äpplen. Tyvärr finns väl inte mandelmassa i 100g förpackning. Får försöka disciplinera mig. Kram.
Hemma hos Andrea
Visst är det gott med mandelmassa, det bästa i semlan 😉 Tror inte det finns i 100 g nej, minsta är väl 150 eller 200 g. Du får göra 2 äppelkakor 😉