Citronbollar
Citronbollar
Dem här citronbollarna är så enkla att göra och väldigt uppskattade av dem små. Man smular ett paket kakor med citronfyllning i en mixer och blandar ner lite philadelphiaost och lemoncurd, rullar bollar, smälter vit choklad, doppar och toppar med strössel. Man kan variera strösslet och göra olika varianter, man kan toppa dem med kokos eller varför inte göra cakepops och sätta dem på en pinne. Dem ljusa bollarna är citronbollar doppade i vit choklad och dem bruna är ballerinabollar doppade i ljus choklad.
Citronbollar – ca 16 st
1 paket Citronkakor med fyllning
40 g Philadelphiaost
1 msk Lemoncurd
200 g vit choklad
ev lite rapsolja
strössel
Gör så här
Smula ett paket kakor med fyllning i en mixer.
Blanda ner philadelphiaost och lemoncurd och blanda till en jämn smet.
Rulla små bollar och lägg på ett fat med bakplåtspapper.
Låt stå i frysen i ca 30 minuter.
Smält choklad över vattenbad.
Tillsätt lite rapsolja om chokladen känns för tjock.
Doppa bollarna i chokladen med hjälp av en sked.
Lägg på ett fat med bakplåtspapper.
Toppa med strössel.
Förvara citronbollarna i kylen.