Hasselbackspotatis
Hasselbackspotatis
Potatis går att göra så otroligt mycket med och hasselbackspotatis är en lite lyxigare potatis och något som min mamma ofta gjorde när vi var små…
Tror inte jag har ätit hasselbackspotatis sen jag var liten, har liksom glömt bort den men när jag såg recept inne hos Kryddburken på just hasselbackspotatis blev jag så sugen och det var precis lika gott som jag mins det. Det är väldigt enkelt att göra hasselbackspotatis då det tillagar sig själv i ugnen men det tar lite tid…
Hasselbackspotatis – ca 4 portioner
12 små potatisar
flytande smör
ströbröd
flingsalt
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala potatisarna.
Skär av en liten bit på ena sidan av potatisen så att den blir platt och ligger stadigt.
Skär täta snitt på ovansidan av potatisen.
Lägg potatisarna i en ugnsform med bakplåtspapper.
Ringla över flytande smör och pensla.
Strö över ströbröd och flingsalt.
Tillaga mitt i ugnen i ca 1 timme.
3 kommentarer
Lena
😉 Gott!
Hemma hos Andrea
Hmmmmm, så gott var det…
tom svanefjord
alldeles för bra