Potatis & rotfrukter

Hasselbackspotatis

hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis

Potatis går att göra så otroligt mycket med och hasselbackspotatis är en lite lyxigare potatis och något som min mamma ofta gjorde när vi var små…

Tror inte jag har ätit hasselbackspotatis sen jag var liten, har liksom glömt bort den men när jag såg recept inne hos Kryddburken på just hasselbackspotatis blev jag så sugen och det var precis lika gott som jag mins det. Det är väldigt enkelt att göra hasselbackspotatis då det tillagar sig själv i ugnen men det tar lite tid…

hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis – ca 4 portioner

12 små potatisar

flytande smör

ströbröd

flingsalt

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Skala potatisarna.

Skär av en liten bit på ena sidan av potatisen så att den blir platt och ligger stadigt.

Skär täta snitt på ovansidan av potatisen.

Lägg potatisarna i en ugnsform med bakplåtspapper.

Ringla över flytande smör och pensla.

Strö över ströbröd och flingsalt.

Tillaga mitt i ugnen i ca 1 timme.

 

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.