Okategoriserade

Pepparkakshus

pepparkakshus

Pepparkakshus

Igår gjorde barnen sitt egna pepparkakshus. Jag satte ihop själva huset på morgonen sen var vi iväg på lite adventsfika och när vi kom hem fick barnen dekorera sitt pepparkakshus med glasyr och Smarties…

Det finns färdig glasyr på tub att köpa men det är väldigt enkelt att göra egen glasyr, man blandar florsocker, äggvita och några droppar citron och vill man ha färgad glasyr blandar man bara i några droppar karamellfärg. Häll glasyren i en spritser och låt barnen kladda…

pepparkakshus

Glasyr

4 dl florsocker

1 äggvita

några droppar citron

 

Gör så här

Blanda florsocker och äggvita till en vit smet.

Häll i några droppar citron.

 

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.