Pannacotta & chokladmousse

Baileyspannacotta

pannacotta

Baileyspannacotta

Vet ni inte vad ni ska bjuda på för dessert till Nyår? Bjud på en Baileyspannacotta med krossad Daim – den godaste av alla desserter…

pannacotta

Baileyspannacotta med Daimkross 4-6 portioner

4 dl grädde

3 msk socker

2 krm äkta vaniljpulver

1 dl Baileys

2 gelatinblad

1 daim á 50 g

 

Gör så här

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.

Koka upp grädden, socker, vaniljpulver och baileys i en kastrull.

Låt sjuda i någon minut, men vispa hela tiden så att det inte bränns vid i botten.

Krama ur vattnet ur gelatinbladen.

Ta kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladen, rör tills gelatinbladen lösts upp helt.

Häll upp i portionsglas, täck med plastfolie och ställ in i kylen i minst fem timmar.

Toppa pannacottan med krossad daim precis innan servering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.