Baileyspannacotta
Baileyspannacotta
Vet ni inte vad ni ska bjuda på för dessert till Nyår? Bjud på en Baileyspannacotta med krossad Daim – den godaste av alla desserter…
Baileyspannacotta med Daimkross 4-6 portioner
4 dl grädde
3 msk socker
2 krm äkta vaniljpulver
1 dl Baileys
2 gelatinblad
1 daim á 50 g
Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
Koka upp grädden, socker, vaniljpulver och baileys i en kastrull.
Låt sjuda i någon minut, men vispa hela tiden så att det inte bränns vid i botten.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen.
Ta kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladen, rör tills gelatinbladen lösts upp helt.
Häll upp i portionsglas, täck med plastfolie och ställ in i kylen i minst fem timmar.
Toppa pannacottan med krossad daim precis innan servering.