Okategoriserade

Gino

gino

Gino

Gino är en riktigt enkel dessert som består av skivad frukt gratinerad med vit choklad. Man kan använda sig av olika frukter och bär efter säsong, smak och tycke, jag valde jordgubbar, kiwi och banan. Antingen tillagar man frukten i en stor form eller i portionsformar och det är väldigt gott att servera Ginon med en kula vaniljglass…

Jag är inte jätteförtjust i varm frukt så jag testade även att endast gratinera chokladen och sen strö över den färska frukten och det går alldeles utmärkt om man föredrar det. Lägg då bakplåtspapper i en form, hacka chokladen i önskad storlek och strö över bakplåtspappret, tillaga i ugnen på 250 grader i några minuter, låt svalna något och skrapa sedan loss chokladen med en stekspade och strö över frukten…

gino

Gino – 4 portioner

2 bananer

16 jordgubbar

3 kiwi

ca 200 g vit choklad

 

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader.

Skala och skär banan och kiwi i bitar. Dela jordubbarna.

Lägg frukten i stor form eller i portionsformar.

Hacka eller riv chokladen och strö över frukten.

Gratinera högst upp i ugnen i ca 5 minuter eller tills chokladen börjar smälta.

Servera med vaniljglass.

gino

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.