Omelett med Champinjoner & Paprika
Omelett med Champinjoner & Paprika
När man inte är jättehungrig eller har kort om tid är det perfekt att slänga ihop en omelett. Man kan ha allt möjligt gott i en omelett och idag blev det färska champinjoner och paprika frästa i vitlök och rosmarin…
Omelett med Champinjoner & Paprika – 1 port
2 ägg
salt
svartpeppar
1 krm sambal oelek
1 msk vatten
5 champinjoner
paprika
1 vitlöksklyfta
Färsk rosmarin
smör eller olja att steka i
Gör så här
Skölj och skiva champinjonerna och paprika.
Fräs i en stekpanna med smör eller olja.
Pressa i vitlök, salta och peppra.
Hacka lite färsk rosmarin och blanda ner.
Ställ åt sidan och börja med omeletten.
Blanda ägg, vatten, salt, peppar och sambal oelek i en skål.
Häll blandningen i en stekpanna med olja eller smör och gör små hål i omeletten med en stekspade så smeten rinner ner och blir genomstekt.
Lägg omeletten på en tallrik och häll över champinjonblandningen.
Servera med en sallad.
2 kommentarer
Camilla Ekheim
Så fin blir aldrig min, liknar mest scramled eggs:(
Hemma hos Andrea
Haha, jag har fått lära mig att hemligheten bakom en lyckad ock krämig omelett är att aldrig steka den på båda sidorna utan göra små hål med hjälp av en stekspade så att smeten rinner ner och hela omeletten blir genomstekt utan att vända på den. Jag har tidigare trixat och fixat med tallrik för att lyckas vända den men det har också slutat i äggröra 😉
Kram