Pannkaka & omelett

Omelett med Champinjoner & Paprika

omelett

Omelett med Champinjoner & Paprika

När man inte är jättehungrig eller har kort om tid är det perfekt att slänga ihop en omelett. Man kan ha allt möjligt gott i en omelett och idag blev det färska champinjoner och paprika frästa i vitlök och rosmarin…

 

Omelett med Champinjoner & Paprika – 1 port

2 ägg

salt

svartpeppar

1 krm sambal oelek

1 msk vatten

5 champinjoner

paprika

1 vitlöksklyfta

Färsk rosmarin

smör eller olja att steka i

 

Gör så här

Skölj och skiva champinjonerna och paprika.

Fräs i en stekpanna med smör eller olja.

Pressa i vitlök, salta och peppra.

Hacka lite färsk rosmarin och blanda ner.

Ställ åt sidan och börja med omeletten.

Blanda ägg, vatten, salt, peppar och sambal oelek i en skål.

Häll blandningen i en stekpanna med olja eller smör och gör små hål i omeletten med en stekspade så smeten rinner ner och blir genomstekt.

Lägg omeletten på en tallrik och häll över champinjonblandningen.

Servera med en sallad.

2 Comments

    • Hemma hos Andrea

      Haha, jag har fått lära mig att hemligheten bakom en lyckad ock krämig omelett är att aldrig steka den på båda sidorna utan göra små hål med hjälp av en stekspade så att smeten rinner ner och hela omeletten blir genomstekt utan att vända på den. Jag har tidigare trixat och fixat med tallrik för att lyckas vända den men det har också slutat i äggröra 😉

      Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.