Sockerfritt

Nyttiga Chokladbollar med Hasselnötter & Blåbär

chokladbollar

Nyttiga Chokladbollar med Hasselnötter & Blåbär

Sååååå goda chokladbollar och man kan aldrig tro att dem är sockerfria och faktiskt nyttiga. Dem innehåller dadlar, blåbär, gojibär, kokos, kakao, hasselnötsmjöl och kokosolja och är ett perfekt mellanmål. Till och med barnen tyckte dem var jättegoda, ni måste testa…

chokladbollar

Nyttiga Chokladbollar med Hasselnötter & Blåbär – ca 12 st

4 dadlar

1/2 dl torkade blåbär

1 msk gojibär

1/2 dl kokosflingor + extra att rulla i

1,5 dl hasselnötsmjöl

1 msk kakao

2 msk kokosolja

1 tsk vatten

 

Gör så här

Kärna ur dadlarna.

Blanda alla ingredienser i en mixer.

Forma runda bollar och rulla i kokos.

Förvara i kylen.

 

(27)

3 kommentarer

  • farmor

    Det låter som ett riktigt gott alternativ till de ”goda” gamla havregrynsbollar med smör och socker. Fattas lite grejor. Ska handla hem i morgon. Ska försöka få tag i riktig Valhrone kakao. Kommer i håg sen tidigare hur annorlunda fyllig smak man får fram. Verkar mumsigt till en kopp te på kvällen.

  • farmor

    Här ute på ”landet” har affärerna dålig sortering. Inget hasselnötsmjöl. Så jag fick ta mitt mandelmjöl i stället. Men för att ”lyfta” upp det hela slängde jag också en halv påse hackade rostade hasselnötter i smeten. (Överblivna sen julbaket). Har precis njutit en ” boll” till lite förmiddagsfika. MUMS. Du har helt rätt. Det blir garanterat inte sista gången jag gör dem. Och om vi nu ska ”sköta” oss 2014; så får man inte dåligt ”matsamvete” när man äter dem. Man kan nästan inbilla sig att dom är ”smånyttiga”. Trevlig helg till dig och din lilla familj. Farmor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.