Fisk & Skaldjur

Fiskpinnar med två olika såser

fiskpinnar panerad rödspätta med dillsås och remouladsåspanerad rödspätta fiskpinnar med dillsås och remouladsås

Fiskpinnar eller rättare sagt panerad rödspätta är en annan av barnens favoriträtter. Självklart gillar dem Findus färdiga fiskpinnar också men jag föredrar att göra egna och har man bara förberett lite så går det ganska snabbt att tillaga. Till fiskpinnar blandar jag alltid ihop en dillsås av filmjölk och fryst dill och nu gjorde jag även en remouladsås. Blandade 2 dl cremefraiche, 2 msk majonäs, 4 msk bostongurka, 2 msk kapris, 2 msk hackad persilja, salt och svartpeppar. Ett självklart tillbehör till fiskpinnar är kokta ärtor, rivna morötter och citron.

Jag försöker göra barnen delaktiga i matlagningen och jag tror att det är jättenyttigt. Dem är så stolta när dem har hjälpt till och så lär dem sig massa på köpet. Dels att laga mat men också matematik genom att måtta, väga och duka. Barnen kan tex hjälpa till att blanda ihop såserna eller panera fisken. Lite kladdigt blir det men det får man ta.

remouladsås till panerad rödspätta fiskpinnar fiskpinnar panerad rödspättafiskpinnar panerad rödspätta med dillsås och remouladsås

Fiskpinnar/Panerad rödspätta –  4-6 portioner

Fryst rödspätta, 400 g – ca 6-9 filéer

1 dl vetemjöl

2 ägg

2-3 dl ströbröd

salt

Smör och rapsolja att steka i

 

Gör så här

Tina rödspättafiléerna och torka av dem med hushållspapper.

Vispa upp ägg i en skål med hjälp av en gaffel och häll upp få ett fat.

Häll upp vetemjöl på ett annat fat.

Häll upp ströbröd på ett tredje fat och blanda i lite salt.

Doppa fisken först i vetemjöl, sen i ägg och sist i ströbröd.

Värm en stekpanna och häll i rapsolja.

När rapsoljan är varm lägger du i en klick smör.

Stek fisken någon minut per sida.

Servera fiskpinnarna med kokt potatis och sås.

 

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.