TÅRTOR

Gräddtårta

gräddtårta

Gräddtårta

Igår bjöd vi pappa på födelsedagstårta då han fyller år nu i veckan. Han önskade sig en gräddtårta med vaniljkräm och bär så det fick det bli. Men istället för sockerkaksbottnar bakade vi hans favoritkaka, hallonrutor i långpanna och skar sedan ut två cirklar och använde som tårtbottnar, blev jättegott men väldigt mäktigt.

Denna hallonkaka är så enkel att göra och man kan byta ut hallonen mot tex blåbär, körsbär eller äpplen om man vill det. Man kan även bre grädde, vaniljkräm och bär direkt över kakan istället för att göra en klassisk tårta – långpannetårta. Recept på hallonkakan hittar du HÄR.

Denna tårta är ganska liten men som sagt väldigt mäktig och jag skulle väl kanske uppskatta den till ca 8-10 bitar. Till dekoration och fyllning använde jag ca 3 dl vispgrädde med lite strösocker i, 1 påse Ekströms vaniljmarsán blandat med 2 dl mjölk och 1/2 dl vispad grädde (se instruktioner på förpackningen), 1 ask blåbär, 1 ask hallon och en bytta jordgubbar samt florsocker att pudra över tårtan.

gräddtårta

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.