Mormors Kaffetant
Mormors Kaffetant
Vad kallar ni denna chokladsockerkaka med chokladglasyr och riven kokos? För mig har den alltid hetat kaffetant men den är även känd som kärleksmums, snoddas, moccarutor, chokladrutor, kärt barn har många namn! Receptet på denna kaffetant är från min mormors receptsamling men jag valde att göra den i springform istället för ugnsform, kändes lite festligare. Man hade även kunnat dekorera den med små färgglada godisägg och några små kycklingar så hade det blivit en enkel påsktårta.
Mormors Kaffetant
3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
1 dl mjölk
150 g smör
Glasyr
4 dl florsocker
4 msk smält smör
4 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ägg och socker poröst.
Smält smöret och blanda i mjölken.
Häll i smör och mjölkblandningen i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna en bunke.
Blanda sedan ner i smeten.
Smöra en form och häll i smeten.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter (beroende på ugn).
Känn med en sticka, är stickan torr är kakan klar.
Låt kakan svalna och blanda sedan alla ingredienserna till glasyren.
Bre glasyren över kakan och strö över kokos.
2 kommentarer
farmor
Hade aldrig smakat denna läckerhet förrän jag fick den hos Margit. Så för mig är den ”kaffetant”. Kan du inte lägga ut Margits recept på de goda jordnöts-småbröd hon brukade baka när du nu har tag i hennes receptbok. Har aldrig lyckats att få till några bra trots åtskilliga försök. På förhand tack. Kram
Hemma hos Andrea
Jamen dem måste jag leta upp, dem är så goda! Detta är utan tvekan det bästa receptet på kaffetant, riktigt saftig och god! Kram