Pannacotta & chokladmousse

Kinderägg & Kolapannacotta

pannacotta, kinderägg

Kinderägg & Kolapannacotta

Påskdesserten blev en riktig kinderöverraskning, nämligen kinderägg fyllda med len kolapannacotta toppade med karamelliserade pecannötter med havssalt. Jag ville bjuda på något som hade med påsk att göra och ägg om något är väl påsk att det sen blev toksött är en annan femma, haha. Kinderägg är ju väldigt sött så jag föredrar faktiskt denna pannacotta i små portionsskålar med endast nötter, men visst blev dem fina och det var väldigt roligt att göra! Karamelliserade nötter är väldigt enkelt att göra och med lite havssalt i blir det en god brytning till det söta.

 

Kolapannacotta 12 portioner

6 dl grädde

1 burk karamelliserad mjölk/dulche de leche

5 gelatinblad

2 krm bourboun vaniljpulver

12 kinderägg (eller små portionsformar)

 

Gör så här

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

Blanda grädde, dulche de leche och vaniljpulver i en kastrull.

Värm långsamt på medan du vispar så att dulche de lechen smälter i grädden.

Det ska bara värmas upp väl, inte kokas.

Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma kolagrädden.

Vispa tills gelatinbladen lösts upp helt.

Låt svalna.

Skär av toppen på kinderäggen och plocka ur innehållet.

Placera äggen i äggkoppar.

Fyll kinderäggen med pannacottan.

Täck äggen med plastfolie och ställ in i kylen i minst 2 timmar eller tills de stelnat.

Toppa med karamelliserade nötter innan servering.

 

Karamelliserade Pecannötter

100 g pecannötter

3 msk vatten

1 dl rårörsocker

1 tsk flingsalt

 

Gör så här

Rosta pecannötterna lätt i en het och torr panna.

Lägg sedan undan nötterna i en skål så länge.

Blanda vatten, socker och salt i stekpannan och koka ihop under omrörning i ca 2-3 minuter tills det tjocknat lite.

Häll i pecannötterna och blanda väl.

Låt koka ihop medans du rör hela tiden.

Häll upp de karamelliserade pecannötterna på en plåt med bakplåtspapper och låt svalna helt.

När nötterna svalnat så hacka dem grovt.

Toppa pannacottan med nötterna.

 

2 Comments

  • Karro

    WOW!!! Vilken härlig påskdessert, helt i min smak MUMS! Skulle inte ha nått emot att bo med dig :))
    Hoppas påskhelgen har varit mysig och skön..vi har spenderat påskafton på akuten med casey som har dubbelsidig öroninflammation och en sprucken trumhinna (inte först gången heller) blir sällan som man tänkt sig hahaha KRAM

    • Hemma hos Andrea

      Nej stackars liten! Hoppas han kryar på sig snabbt, lille plutten. Gör så ont i hjärtat när dem små är sjuka.

      Påskdesserten var en riktig sockerbomb vill jag lova, haha! Men gott…
      Massa kramar till Er och speciellt till lilleman.
      Kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.