FISK OCH SKALDJUR

Pepparrotskryddad lax i ugn

pepparrotskryddad lax i ugn

Pepparrotskryddad lax i ugn

Pepparrot är både gott och nyttigt och passar väldigt bra till fisk. Till denna laxrätt blandar du cremefraiche, tomater, basilika och pepparrot och brer blandningen över laxfilén och tillagar i ugnen i ca 15 minuter, superenkelt.

pepparrotskryddad lax i ugn

Pepparrotskryddad lax i ugn – 4 portioner

4 laxfilé á 125 g

1 ask körsbärstomater

ca 1 dl färsk basilika

4 tsk pepparrot, riven

4 dl cremefraiche, 15%

salt & svartpeppar

 

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg laxen i en en ugnsform.

Krydda med salt och svartpeppar.

Riv pepparroten i ett rivgärn.

Dela tomaterna i fyra och hacka basilikan, blanda med cremefraiche och pepparrot.

Bred blandningen över laxen.

Tillaga mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Servera med kokt potatis och kokt sparris.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.