Pepparrotskryddad lax i ugn
Pepparrotskryddad lax i ugn
Pepparrot är både gott och nyttigt och passar väldigt bra till fisk. Till denna laxrätt blandar du cremefraiche, tomater, basilika och pepparrot och brer blandningen över laxfilén och tillagar i ugnen i ca 15 minuter, superenkelt.
Pepparrotskryddad lax i ugn – 4 portioner
4 laxfilé á 125 g
1 ask körsbärstomater
ca 1 dl färsk basilika
4 tsk pepparrot, riven
4 dl cremefraiche, 15%
salt & svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg laxen i en en ugnsform.
Krydda med salt och svartpeppar.
Riv pepparroten i ett rivgärn.
Dela tomaterna i fyra och hacka basilikan, blanda med cremefraiche och pepparrot.
Bred blandningen över laxen.
Tillaga mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Servera med kokt potatis och kokt sparris.