Lax & Färskpotatis
Lax & Färskpotatis
Stekt laxfilé med kokt färskpotatis, kall cremefraichesås, sparris och citron, så somrigt! Tänk att en liten knöl kan väcka så otroligt mycket känslor, jag tänker med detsamma på midsommar, ljumna sommarkvällar, rosévin och hav, lite Pripps Blå reklam!
En av våra absoluta favoriträtter är just denna och vi äter det ofta framförallt på sommaren, det känns så fräscht och enkelt. Pressa lite saft från en citron över laxen, salta och peppra och stek laxen i olja i en stekpanna. Några minuter per sida tills laxen fått en fin färg och är genomstekt. Den kalla cremefraichesåsen blandar du ihop på ett ögonblick, en burk cremefraiche, en liten röd lök – finhackad, saft från en halv citron, salt, svartpeppar och en kruka hackad gräslök (går även bra med hackad dill).
Sommar!