FISK OCH SKALDJUR

Lax & Färskpotatis

lax

Lax & Färskpotatis

Stekt laxfilé med kokt färskpotatis, kall cremefraichesås, sparris och citron, så somrigt! Tänk att en liten knöl kan väcka så otroligt mycket känslor, jag tänker med detsamma på midsommar, ljumna sommarkvällar, rosévin och hav, lite Pripps Blå reklam!

En av våra absoluta favoriträtter är just denna och vi äter det ofta framförallt på sommaren, det känns så fräscht och enkelt. Pressa lite saft från en citron över laxen, salta och peppra och stek laxen i olja i en stekpanna. Några minuter per sida tills laxen fått en fin färg och är genomstekt. Den kalla cremefraichesåsen blandar du ihop på ett ögonblick, en burk cremefraiche, en liten röd lök – finhackad, saft från en halv citron, salt, svartpeppar och en kruka hackad gräslök (går även bra med hackad dill).

Sommar!

lax sås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.