Gröt och yoghurt

Acaipulver

acai

Acaipulver

Acai är ett litet intensivt mörkt lila bär som växer i toppen på Acaizeiro palmen i Amazonas. Palmen blir runt 15-20 meter hög med tre meter långa blad, där varje gren har mellan 700 och 900 bär. Acaibäret har en spännande smak som brukar beskrivas som en blandning av blåbär, te och choklad. Kliniska studier har visat att acai kanske är den mest näringsrika av frukter på vår planet. Energin i acai kommer ifrån essentiella fettsyror och acai innehåller nästan inget socker alls vilket gör att acai lämpar sig för dieter där man undviker socker. Acai innehåller 30 gånger mer polyfenoler än rött vin och 3-6 gånger mer polyfenoler som blåbär. Polyfenoler har visat sig ha kraftigt antiinflammatorisk inverkar som bla bromsar åldrandet och skyddar mot en del sjukdomar. Acaipulver kan tex blandas ner i smoothies, yoghurt, fil och vatten.

Till frukost idag blandade jag ner 1 tsk acaipulver i rysk yoghurt och toppade med färska blåbär och kokos. Vilken bra start på denna dag!

acaiFakta om Acai kommer från Superfruit.com

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.