Turkisk yoghurt
Turkisk yoghurt är något jag kan bli så sugen på. Jag köper den feta varianten med 10% fett och toppar den gärna med färska jordgubbar, hackade mandlar och kokosflingor. För några år sedan skulle jag aldrig få för mig att äta naturell yoghurt och ännu mindre en variant med 10% fett. Nä, fruktyoghurt med så låg fetthalt som möjligt skulle det vara. Idag köper jag endast fullfeta produkter när det kommer till mejerier. Riktigt smör att steka i, Bregott, 34% cremefraiche och 40% vispgrädde. Maten smakar så otroligt mycket bättre på riktiga produkter och de innehåller dessutom mindre tillsatser och socker.
Barnen älskar vaniljyoughurt till frukost men den precis som fruktyoghurt innehåller en hel del tillsatt socker. Sen en tid tillbaka har vi ersatt den söta yoghurten mot naturell. Vi smaksätter yoghurten med kanel, tinade hallon eller blåbär och barnen tycker det är jättegott.