KYCKLING

Mandelpanerad kycklingfilé

mandelpanerad kyckling

Mandelpanerad kycklingfilé

Allt med panering är väl gott, och undviker man kolhydrater så är ju panering a big no no! Men det finns en lösning på det, panera fisken eller kycklingen i mandelmjöl istället, blir precis lika gott. Man kan även tillsätta olika kryddor, rivet citronskal eller örter i paneringen om man vill ha lite variation.

mandelpanerad kyckling

Mandelpanerad kyckling – 2 port

2 kycklingfilé

1 ägg

2 dl mandelmjöl

1 tsk salt

svartpeppar

(ev smaksättning)

smör att steka i

 

Gör så här

Dela kycklingfilén i två delar så att det blir tunna filéer.

Blanda mandelmjöl, salt och svartpeppar på ett fat.

Vispa upp ägget och lägg på ett annat fat.

Doppa kycklingen i ägget och vänd sedan i mjölblandningen.

Hetta upp en stekpanna med smör och stek kycklingen på medelvärme tills den är genomstekt och fått en gyllene färg.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.